Myyjänä työskennellessä tehtävien painopiste on aktiivisen myyntityön sekä asiantuntevan ja iloisen asiakaskohtaamisen toteuttamisessa. Myyntivastaavien ja myymäläpäälliköiden työnkuvat pohjautuvat myyjän tehtävään ja Suomalaisen Kirjakaupan myyjän roolista onkin hyvä lähteä kasvattamaan omaa osaamistaan erikoiskaupan ammattilaisena. Kykyä omaksua uusia taitoja ja sisältöjä tarvitaan ihan jokapäiväisessä tekemisessä, koska maailma muuttuu meidän ympärillämme ja me Suomalaisessa sen mukana.

Myyjät toimivat aktiivisen myyntityön ohella erilaisten kokonaisuuksien parissa niin myymälässä kuin takatiloissakin myymälän ylläpitoon liittyvien tehtävien parissa. Tällaisia tehtäviä voivat olla esimerkiksi kampanjoiden toteuttaminen, tavaratoimitusten purkaminen tai myymäläilmeestä sekä yleisestä siisteydestä huolehtiminen – tärkein työtehtävistämme on kuitenkin aina asiakkaidemme kohtaaminen aidolla ja innostuneella asenteella.
Myymälöissä tehdään myös yksintyöskentelyä hiljaisimpina aikoina.

Suomalaisen myyjän roolissa onnistut, kun omaat luontevan kiinnostuksen ihmisiin ja ilmiöihin ympärilläsi. Samalla myynnin tekeminen sykähdyttää sinua ja olet valmis kasvamaan roolissasi ennakkoluulottomalla asenteella. Koemme, että myyjän tärkeimpiä ominaisuuksia on halu kehittää itseä saadun palautteen perusteella. Jatkuvan palautekeskustelun ansiosta voimmekin luvata, että meiltä saa avaimet työssä menestymiseen sekä omien taitojen jalostamiseen! 

Myyjän lähimpinä esihenkilöinä ja myynnin sparraajina toimivat myyntivastaavat sekä myymäläpäällikkö. Myyntitiimiin saattaa kuulua monta myymälää ja vuoroja tehdäänkin useammassa myyntitiimin myymälöissä, mikäli se on logistisesti järkevää.


Suomalainen tukee henkilökunnan tietotaitojen kehittymistä; myyjille suunnatut koulutukset ovat libristikoulutus (myynnin ammattitutkinto) sekä muut koulutuskokonaisuudet, joihin on mahdollisuus osallistua työn ohella.