Myyjänä työskennellessä tehtävien painopiste on tehtävänimikkeen mukaisesti aktiivisen myyntityön sekä asiantuntevan ja iloisen asiakaspalvelun tekemisessä. Myymälävastaavien ja myymäläpäälliköiden työtehtävät pohjautuvat myyjän tehtävään ja Suomalaisen Kirjakaupan myyjän tehtävästä onkin hyvä lähteä kasvattamaan omaa ammatillista osaamistaan erikoiskaupan ammattilaisena. Kehitys kehittyy jatkuvasti ja uuden omaksumista vaaditaan niin asiakkaiden kuin käytetyn tekniikankin puolesta.

Myyjät toimivat aktiivisen myyntityön ohella tehtävävuorolistan mukaisesti erilaisten kokonaisuuksien parissa myymälässä sekä takatiloissa myymälän ylläpitoon liittyvien tehtävien parissa. Tehtävävuorolistan mukaisia tehtäviä ovat myös kampanjoiden toteuttaminen, esillepanoista sekä myymälän yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Mihinkään varastoon ei pääse hautautumaan, vaan suurin osa tehtävistä tehdään joka tapauksessa asiakkaidemme parissa myymälässä. Joissain myymälöissä on myös yksintyöskentelyä hiljaisimpina aikoina.

Myyjänä onnistumiseen sinut auttavat kiinnostus ihmisiin ja asioihin, myyntityöhön sekä itsensä kehittämiseen. Myyjän tärkeimpiä ominaisuuksia on halu kehittää itseään saadun palautteen perusteella. Lupaamme, että saat meiltä avaimet työssä onnistumiseen sekä itsesi kehittämiseen!
Myyjän lähimpinä esimiehinä ja myynnin sparraajina toimivat myymälävastaavat sekä myymäläpäällikkö. Myyntitiimiin saattaa kuulua useampi myymälä ja vuoroja tehdään myös muissa myyntitiimin myymälöissä, mikäli se on logistisesti järkevää. Isommissa kaupungeissa avoimia vuoroja pääsee tekemään myös muiden lähellä toimivien myyntitiimien myymälöissä.

Myyjille suunnatut koulutukset ovat mm. Libristikoulutus (myynnin ammattitutkinto), myymälävastaavan työhön valmistava LEAT (lähiesimiestyön ammattitutkinto) sekä erilaiset myynnin koulutukset, joita järjestämme säännöllisesti.