Valikko
Valikko

Sesonkityö- ja harjoittelumahdollisuudet

Kesä- ja sesonkityöpaikkamme myymälöissä painottuvat yleisesti ottaen koulujen aloittamisen yhteyteen sekä tietysti joulun alusaikaan, jolloin tarvitsemme joissain myymälöissämme sesonki- ja kassamyyjiä taataksemme asiakkaillemme parhaan asiointikokemuksen kiireenkin keskellä. Muutamien myymälöiden tapauksissa haemme tuuraajia myös kesälomien tuurauksiin, jotka alkavat yleensä kesäkuun aikana.

Kaikki tehtävät joulusesonkipaikkoihin liittyen tulevat hakuun lokakuun alussa ja kesätyöpaikat haetaan huhti-kesäkuun aikana työpaikkasivustollamme osoitteessa https://tyopaikat.suomalainen.com/tyopaikat. Voit myös samalla ilmoittaa, mikäli olet kiinnostunut työskentelemään meillä myös sesonkiajan jälkeen.

 

Tutustu työelämään ja tienaa - kesäharjoittelu

Alle 18-vuotiaille kaupan alasta kiinnostuneille tarjoamme mahdollisuuden päästä kesäharjoitteluun myymälöissämme.

”Tutustu työelämään ja tienaa” - kampanja on Kaupan liiton ja PAM:n tukema harjoittelujakso, jonka tarkoituksena on, että koululaiset saavat omakohtaista kokemusta kaupan alan yritysten toiminnasta, niissä esiintyvistä eri työtehtävistä ja alan tarjoamista mahdollisuuksista.

Vuosina 2020 ja 2021 kesän (01.06. - 31.08.) ajalle sijoittuvan harjoittelun kesto on yhteensä kaksi viikkoa eli 10 työpäivää. Työpäivän pituus on enintään 6 tuntia ja se sijoittuu ma-pe kello 08-18 välille. Vuonna 2020 palkkaa maksetaan harjoittelijalle 370€.

Harjoittelu on tarkoitettu 14-17 vuotiaille (14v. vuonna 2020 täyttävä) peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, VALMA- ja TELMA koulutuksiin osallistuville sekä lukiolaisille, jotka eivät ole olleet aikaisemmin työssä kaupan alalla (lukuun ottamatta aikaisempia tutustumisjaksoja). Voit tarkistaa sopivuutesi kampanjaan osoitteessa https://kesaduuni.org/miten-saan-kesatyota/tutustu-tyoelamaan-ja-tienaa/.

 

Miten harjoitteluun?

Paras ja nopein tapa kysyä mahdollisuudesta päästä harjoitteluun (TTT, TET, TOP ja työssäoppiminen) on käydä rohkeasti paikan päällä esittäytymässä sinua kiinnostavassa myymälässä ja kysäistä myymäläpäälliköltä tai myymälävastaavalta, olisiko heillä mahdollisuutta ottaa harjoittelijoita myymälään ja jos kyllä, niin milloin.

Myymälään mennessäsi, valmistaudu ottamalla mukaasi valmiiksi tulostettu työhakemus, jossa kerrot hieman itsestäsi, kiinnostuksestasi työharjoitteluun sekä yhteystietosi. Myymäläpäällikkömme arvostavat omatoimisuutta ja rohkeutta tarttua uusiin asioihin positiivisin mielin ja tämä on ollut usein helpoksi koettu tapa käydä esittäytymässä.

Mikäli kyseisessä myymälässä kaikki paikat on jo täytetty tai myymälän työtilanteen vuoksi mahdollisuutta harjoitteluun ei ole, niin kannattaa samalla kysäistä, mikäli myymälähenkilökunta tietäisi paikkaa, jossa harjoittelijoita voitaisiin kaivata.

 

Onnea etsintään ja toivottavasti harjoittelupaikka löytyy!

 

Katso kaikki avoimet paikkamme.