Valikko
Valikko

Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus

Punainen Risti myöntää eri puolilla Suomea rasisminvastaisella viikolla 18.-24.2019 tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja. Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri myöntää vuoden 2019 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Vaasan Suomalaiseen kirjakauppaan myymäläpäällikkö Sari Männikölle.

Sari Männikkö on omalla toiminnallaan myymäläpäällikön roolissa edesauttanut maahanmuuttajataustaisia nuoria löytämään ensimmäisiä kesätyöpaikkojaan. Mukana yhteistyökuviossa on ollut Ehjä ry:n Kannustavat kokemukset -toiminta. Työpaikan saaminen on maahanmuuttajataustaisille henkilöille usein haasteellista. Työnteko on kuitenkin erittäin oleellista yhteiskuntaan kiinnittymisen ja suomen kielen oppimisen vahvistamisen näkökulmasta.

Ennakkoluuloton ja tulevaisuuteen katsova asenne tulee esille myös Sarin mietteestä "Kun meistä tulee vanhuksia, kuka meitä hoitaa?", viitaten siihen, miten meidän tulee antaa maahanmuuttajille mahdollisuus tulla osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Vaikka palkattujen nuorten määrät ovatkin pieniä, on toiminta kannustava esimerkki myös muille yrityksille.

 

Lisätietoja:

Taija Savolainen
taija.savolainen@punainenristi.fi
p. 040-5792771

Pekka Annala, toiminnanjohtaja
pekka.annala@punainenristi.fi
p. 020 701 2833